Escola Roser Capdevila

La remodelació d’espais i la configuració de nous aularis no l’entenem com un fet aïllat o excepcional, sinó com un pas cap a la transformació educativa per donar resposta a nous models pedagògics com pot ser el treball per projectes o el treball cooperatiu.

En aquest camí cap a la transformació, l’escola Roser Capdevila ha capgirat una de les seves aules i un espai distribuïdor exterior a partir d’un procés reflexiu acompanyat de l’equip Smart Classroom Project i d’un bon treball en xarxa. Des de l’inici, l’equip de mestres ha comptat també amb el suport de les famílies per inventariar i buidar l’aula, i a més s’ha hagut de coordinar amb l’Ajuntament de Sant Joan Despí per a tots aquells aspectes que han requerit de supervisió tècnica, com l’encastació de la instal·lació elèctrica.

El codisseny ha plantejat una retirada dels elements que formaven part de l’aula (mobles, penjadors, taulers de suro…), l’adequació d’algunes parets deteriorades, i també d’accions com amagar els tubs per dins la paret i adequar les preses elèctriques i el sistema d’il·luminació a les necessitats. Precisament, la llum natural i la seva regulació va esdevenir un tema reiterat en les sessions de codisseny i es va considerar clau substituir la il·luminació fluorescent i uniformar les parets de color blanc per aconseguir augmentar la calidesa i les possibilitats de nivell de confort dins l’aula.

Les fotografies següents mostren alguns dels canvis implementats en aquest sentit. Ja queda poc per introduir el mobiliari!

   

Fotografies de l’aula abans de començar el procés de co-disseny

 

Fotografia de l’aula havent iniciat la nova configuració dissenyada

 

ANGELINA SÁNCHEZ

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *